Ajankohtaista

Sähköpostiosoitteemme muuttuvat

Sähköpostiosoitteemme ovat muuttumassa helmi- ja maaliskuun aikana.  @porvoo.fi -päätteiset sähköpostit muuttuvat muotoon etunimi.sukunimi@hpkpalvelut.fi. Muutokset tapahtuvat tiimeittäin. Johdon ja ICT-palveluiden sähköpostiosoitteet muuttuvat 27.2.2023 alkaen. Käännös-, henkilöstö- ja talouspalveluiden sähköpostiosoitteet muuttuvat maaliskuun lopulla. Varmistathan, että lähettämäsi sähköposti on tavoittanut haluamasi henkilön! Huomaa, että 30.4.2023 jälkeen vanhat sähköpostiosoitteemme eivät ole enää toiminnassa.

Lue lisää »
Blogi
Sami Puukari

Tammikuun aukioloajat

Tammikuun aukioloajat HPK:ssa   Tammikuussa HPK keskittyy yhä vuodenvaihteen muutoksiin, niin Porvoon kaupungin kuin Itä-Uudenmaan hyvinvointialueenkin osalta. Peruspalveluissa voi esiintyä viiveitä ja annettuja aikatauluja tulee noudattaa (esim. palkka-aineistot).   Yhteydenotot HPK:hon tulee ensisijaisesti tehdä sähköisen asioinnin kautta (sähköpostilla vain poikkeustapauksissa). Palvelupiste palvelee normaalisti klo 8.00-16.00. Palvelupyyntöjä voi tehdä vuorokauden ympäri HPK:n sähköisen asioinnin kautta.

Lue lisää »

Inhouse-yhdistys Kustos: Kilpailutuskynnyksen nostaminen EU-tasolle lisäisi hankintoja pienyrityksiltä kymmeniä prosentteja

Kynnysrajan nostaminen mahdollistaisi yhä useamman pienemmän yrityksen osallistumisen julkisiin hankintoihin. Sillä olisi merkittäviä aluetaloudellisia kasvuvaikutuksia. Julkisomisteiset inhouse-yhtiöt ovat olleet viime aikoina paljon julkisuudessa ja usein kriittiseen sävyyn. Inhouse-yhtiöiden yhteistyötä edistävän Kustos ry – Julkishallinnon palvelukumppanit hallituksen puheenjohtaja, Istekki Oy:n toimitusjohtaja Lasse Koskivuori, pitää keskustelua tervetulleena, mutta yksipuolisena. Hän ei täysin ymmärrä viestiä, että inhouse-yhtiöt rajoittaisivat kilpailua. Yli puolet inhouse-yhtiöiden liikevaihdosta on ostoja suoraan markkinoilta, eli yrityksiltä, jotka tarjoavat julkisten toimijoiden tarvitsemia ratkaisuja ja palveluja, Koskivuori muistuttaa. Inhouse-yhtiöt toimivat omistaja-asiakkailleen, eli julkisille toimijoille, yhteistyöalustoina, jotka

Lue lisää »

Tiedote: Sami Puukari valittiin HPK Palvelut Oy:n toimitusjohtajaksi

Sami Puukari valittiin HPK Palvelut Oy:n toimitusjohtajaksi Diplomi-insinööri Sami Puukari on valittu HPK Palvelut Oy:n toimitusjohtajaksi. Puukari siirtyy tehtävään Actium Oy:stä, jossa hän on yrittäjänä toiminut interim-johtajana ja liiketoimintakonsulttina. Puukarilla on laaja johtamiskokemus yhtiön palvelualueilta ja vastaavanlaisesta palveluliiketoiminnasta. Aiemmin hän on työskennellyt mm. toimitusjohtajana Kunnan Taitoa Oy:ssä, varatoimitusjohtajana Sarastia Oy:ssä sekä useassa johtotehtävässä Nokia Oyj:ssä. – Odotan mielenkiinnolla tulevaa yhteistyötä asiakasomistajien, asiantuntevan henkilöstön ja kumppaneiden kanssa. On upeaa liittyä osaavaan ja kokeneeseen tiimiin, jonka kanssa yhdessä rakennamme yhä parempia palveluita Porvoon kaupungille ja

Lue lisää »

HS julkaisu: Palkanlaskennan virheet eivät johdu vain järjestelmistä

Tämä teksti julkaistiin Hesarin mielipidepalstalla 4.8.2022. Linkkiä tekstiin on kysytty minulta ajoittain, joten jaan tekstin myös tässä yrityksen nettisivuilla: Palkanlaskennan virheet eivät johdu vain järjestelmistä Julkissektorin palkanlaskenta sisältää monimutkaisuutensa vuoksi paljon manuaali- ja tarkastustyötä. Iso merkitys on myös esimiehillä. 4.8.2022 JULKISUUDESSA on viime viikkoina puhuttu palkanmaksun ongelmista. Keskustelusta on puuttunut pari keskeistä näkökulmaa, jotka liittyvät yhtäältä työntekijöihin – siis palkanlaskennan ammattilaisiin – ja toisaalta järjestelmävaihtoehtoihin. Julkisen sektorin palkanlaskenta on monimutkaista. Kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES) on vuosien saatossa jatkokehitetty ja yksityiskohtia on

Lue lisää »

Blogi: Yritystä perustamassa

Olin jo pitkään halunnut perustaa yrityksen. Ongelma oli, etten ollut insinööri, jolla olisi joku hieno juttu, mitä lähteä myymään. En halunnut perustaa kukkakauppaa, vaikka rakastan puutarhahommia. Minun energialla, kokemuksella ja koulutustaustalla olisi hyvin yritystä pyörittänyt jo aikaisemminkin, mutta asia oli jäänyt odottamaan muun työuran vilskeessä. Joskus kuitenkin asiat loksahtavat paikalleen. Pääsin perustamaan yrityksen viime keväänä sen jälkeen kun Porvoon kaupunki päätti yhtiöittää tukipalvelut (ICT-, talous, palkka- ja käännöspalvelut) yhdessä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa. Kevät oli työntäyteinen ja kollegoiden kanssa olemme saaneet asiat hyvälle mallille.

Lue lisää »

Blogi: Yrityksen nimi HPK Palvelut Oy – miksi?

Vaihtakaa nyt ihmeessä tuo nimi! Eihän se voi mikään HPK olla kun siitä tulee ihan väärä mielleyhtymä… Tämä oli yhden hyvin tuntemani henkilön reaktio kun kerroin että nyt perustetun yhtiön nimi on HPK Palvelut Oy.
Porvoon kaupungin organisaatiouudistuksessa noin kymmenen vuotta sitten perustettiin tilaaja-tuottajamallia noudattaen palvelukeskus, jonka nimiksi tuli hallintopalvelukeskus. På svenska är det central för förvaltningstjänster. Vuosien varrella on nimeksi vakiintunut HPK ja se on ollut virallinen lyhenne myös kun asioista puhutaan ruotsiksi.

Lue lisää »

Blogi: Muutosjohtamisesta yhtiöittämisen ja hyvinvointialueuudistuksen keskellä

Sana muutosjohtaminen näkyy usein kun selaan LinkedIn virtaani. Toki varmasti kyse on algoritmeista ja ehkä omasta kuplastanikin, mutta muutoksia on nyt paljon. Johdan tällä hetkellä 50 henkilön Porvoon kaupungin asiantuntijaorganisaatiota ja valmistelemme yhtiöittämistä, jonka myötä Itä-Uudellemaalle syntyy alueen kuntia ja julkisorganisaatioita palveleva inhouse-yhtiö.

Lue lisää »